29.01.2024 / Bluelog.dk

Pressemeddelelse

Nyt transportselskab med høje ambitioner

Inviterer Danmarks dygtigste speditører og selskaber med på rejsen

De erfarne iværksættere i transportbranchen – brødrene Karsten og Morten Mathiesen – står bag udviklingen af Blue Logistics Group A/S, der vil sætte sig tungt i markedet. Det vil ske sammen med underskoven af ambitiøse selskaber og Danmarks dygtigste speditører.

Danmark har pr. 1. januar 2024 fået en aktør i transportbranchen, der kan blive endnu et markant transportselskab hen over de kommende år. Blue Logistics Group A/S bliver et samlingssted for de speditører, der vil udleve drømmen om selvstændighed og udelukkende vil bruge tiden og kræfterne på at udvikle og vækste forretningen.

Rygterne i branchen har svirret i et stykke tid. Nu åbner initiativtagerne munden for første gang om det, som de forventer bliver en markant dansk aktør i transportbranchen. Samtidig inviterer Blue Logistics de mindre speditionsfirmaer op på den store klinge i et selskab, der tegner meget lovende for både investorerne og dem, der lige nu vil med på vognen:

”Vi kommer til at skabe et transportnetværk og en platform for speditions- og logistikvirksomheder. Der er plads i markedet til endnu en omgang, hvor de dygtigste slår sig sammen i partnerskaber. Vores partnerskabsmodel er meget attraktiv for dem, der vil have selvstændighed og økonomisk succes til at gå hånd-i-hånd”, siger partner og bestyrelsesformand i Blue Logistics Group A/S, Morten Mathiesen.

”Det er derfor, at vi især henvender os til de dygtigste transportfolk og speditører, som drømmen om at få foden under eget bord. Under Blue Logistics-hatten kan vi sammen løfte endnu mere og skabe resultater hele vejen rundt – og vores tilgang bliver også at samles med gode gedigne eksisterende speditionsselskaber, som har kæmpet gennem en årrække med at nå der til, hvor de er nu, men måske mangler sparring, motivation og partnerskab for at nå til næste niveau”, fremhæver Karsten Mathiesen, hvis transportbaggrund kommer fra lang partnerkarriere i blandt andet Skanfragt Express ApS, Combifragt A/S (Itella A/S) og nu børsnoterede NTG A/S .

Modellen er med stor succes velafprøvet af investorerne bag Blue Logistics: Med en partnerskabsmodel, hvor en ejerandel af hvert enkelt selskab danner den grundlæggende struktur, er det Blue Logistics Group, der tager sig af al den kedelige praktik: Administration, it-systemer, jura, markedsføring, økonomiforvaltning osv. Blue Logistics leverer samtidig et netværk uden lige i branchen, der sikrer kunderne alle former for transportløsninger – på skinner og vej, til vands og i luften. Partnerselskaberne kan fokusere 100 procent på at drive forretningen og skabe værdi.

Centralt for Blue Logistics er at være en pålidelig partner for alle kundetyper, og at man kan løse alle opgaver inden for transport og logistik både i Danmark og internationalt. Under Blue Logistics-hatten kommer der professionelle aktører af enhver type inden for transportsektoren, der er der for hinanden. Det er det, der sikrer selskabets værdiskabelse.

Partner og bestyrelsesformand Morten Mathiesen har erfaring fra en lang karriere med opstart, drift og salg af virksomheder. Han sætter ord på det høje ambitionsniveau for Blue Logistics:

”Målet er en børsnotering, når selskabet er stort og stærkt nok. At gå på børsen er realistisk, når den årlige omsætning runder min. 5 mia. kr. og naturligvis viser en fast sund bundlinje. Der skal være tryghed om historikken i selskabet, når vi til sin tid beslutter af børsnotere Blue Logistics. Modellen er med andre ord særdeles attraktiv for de aktører i transportbranchen, der ønsker at være med på rejsen”, siger Morten Mathiesen, som har en fortid i flere af landets fremmeste transportselskaber – så som en karriere i AP Møller og partner og bestyrelsesformand i NTG.

I spidsen for den daglige ledelse af Blue Logistics sidder endnu en brancheprofil: Nikolaj Meyland-Smith tiltræder 1. april som Group CEO og partner i selskabet. Han har en fortid som adm. direktør i City Container, direktionsmedlem i DSV Solutions A/S og ansættelser og bestyrelsesposter i en række transportvirksomheder.

Han ser frem til at tage fat på arbejdet i Blue Logistics Group A/S fra 1. april:
”Jeg glæder mig til at blive en del af projektet sammen med brødrene Mathiesen og de andre partnere. Jeg ved, at rygterne i branchen om Blue Logistics på det seneste er løbet stærkt, og at der allerede i selskabets første uger er indgået partnerskaber, der lover godt for udviklingen. Jeg stiger ombord i et projekt, der allerede har sat tempoet op, og jeg glæder mig til at lægge al min erfaring og energi i arbejdet for at fastholde tempoet”, siger Nikolaj Meyland-Smith.

Det første væsentlige partnerselskab i Blue Logistics Group er sønderjyske Combino Spedition A/S, der opererer inden for transport af fødevarer i både Danmark, Italien og Spanien samt kurertransport. Combino omsætter årligt for + 100 mio. kr. og beskæftiger ca. 50 mand. Combinos direktør og ejer, Mikael K. Olesen, har store forventninger til fremtiden sammen med Blue Logistics:

”Combino er blevet en del af Blue Logistics Group, fordi jeg ser et kæmpe potentiale. Combino får nogle vækstmuligheder, som vi aldrig har haft eller selv kan skabe. Partnerskabet vil give os en styrke til at udvikle Combino på en meget større klinge, og dermed blive mere betydningsfuld ikke bare på vores markeder, men også at udvide og udvikle forretningen til gavn for vores kunder. Det første eksempel er allerede vist, ved at vi opspiltter selskabet i tre, så hvert enkelt kan fokusere på egenudvikling under Blue Logistics Group”, siger Mikael K. Olesen om Combino Speditions indtræden i Blue Logistics Group.

Han tilføjer, at ”de dialoger, som jeg ved allerede er i gang med andre som mig i branchen, vil jeg glæde mig til at se udvikle sig rigtige partnere og ikke blot kollegaer i branchen. Det bliver en spændende rejse”.

Rygterne i branchen om partnerskabsselskabet betyder, at teamet aktuelt mødes med en lang række interesserede speditører og selskaber, der vil knytte sig til fællesskabet under Blue Logistics’ logo.

”Vi oplever lige nu stor interesse for at være med. Ikke mindst fra selskaber, der i forvejen opererer i udlandet. Derfor bliver Blue Logistics hurtigt en aktør, der kan løse rigtig mange transportopgaver i både ind- og udland”, siger Karsten Mathiesen.

Blue Logistics Group ser ud til at starte en rejse, som er værd at holde øje med – og forventer allerede at melde ud om de næste partnerskaber inden for et par måneder:

”Vi forventer, at vi løbende kan komme med lignende udmeldinger, da det hverken er interessen og vores motivation, det skorter på. Men vi har ordentlighed og professionalisme i højsædet. Det er trods alt vigtigere end tempoet”, siger den tiltrædende Group CEO, Nikolaj Meyland-Smith og afslutter ”men desuagtet, så er det naturligvis den forventede rejse og udviklingen over de kommende år, som selvfølgelig også er motivationen for min snarlige tiltræden”.